Πολιτική

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Το σύστημα υγείας πιέζεται αλλά αντέχει – Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί 

28.11.2020 | 13:10 Eνσωμάτωση

Τεράστια είναι οι δοκιμασία των μεγαλύτερων πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης όπου η διάδοση της νόσου έχει κυριολεκτικά ξεφύγει. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα, Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται νοσοκομεία αναφοράς, ενώ θα έχει συναντήσεις με επίσημους φορείς.

Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός όπου ενημερώθηκε για τις κλίνες ΜΕΘ και την κατάσταση του νοσοκομείου, την περίοδο αυτή της μεγάλης πίεσης εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο Ιπποκράτειο θα γίνει δωρεά 30 κλινών ΜΕΘ από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι το σύστημα δουλεύει στα κόκκινα. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να ωραιοποιήσουμε καμία απολύτως κατάσταση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στήριξη σε όλους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχέδιο για δημιουργία νέου συστήματος υγείας: «Όταν ξεπεράσουμε αυτή την κρίση το σύστημα υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό, σε επίπεδο εξοπλισμού και προσωπικού. Με το καλό όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Όσοι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ και το κέντρο υγείας Ευόσμου, ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2020