Αθλητικά

Μαραντόνα: Ένας ολόκληρος πλανήτης στο πένθος μετά τον θάνατό του

28.11.2020 | 13:40 Eνσωμάτωση

Δρόμοι πλατείες και γήπεδα, στην Αργεντινή και σε όλα τον κόσμο, παίρνουν το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή, του βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια αθλητική κοινότητα

Τρεις ημέρες χωρίς τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα, και μαζί με την απέραντη θλίψη, η συζήτηση για τα αίτια και τις συνθήκες υπό της οποίες έφυγε από τη ζωή, ανοίγει και πάλι.

Ο προσωπικός νοσηλευτής του Αργεντινού θρύλου, δήλωσε πως στις 6 και μισή το πρωί, τον είδε να αναπνέει, με τον δικηγόρο του να αφήνει αιχμές για την περίθαλψη που δέχθηκε μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο. Στο προσκήνιο και η ώρα άφιξης του ασθενοφόρου στο σπίτι του Μαραντόνα την ώρα που το φως της δημοσιότητας είδε η φερόμενη συνομιλία του γιατρού του, Λεοπόλδο Λούκε με το νοσοκομείο.

Το 1992 η περιουσία του Ντιεγκίτο ανερχόταν στα 100 εκατ. δολάρια, όμως πλέον υπολογίζεται μόλις στις 100 χιλιάδες. Διεκδικητές είναι τα 5 παιδιά του, από 4 διαφορετικές γυναίκες, και οι διαμάχες για τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με ένα συγκινητικό γράμμα, η κόρη του, Ντάλμα, τον αποχαιρέτησε.

Παροξυσμός για τον «Θεο της μπάλας» σε κάθε γωνιά της γης. Ως ελάχιστος φόρος τιμής, το γήπεδο της Νάπολι θα μετονομαστεί από Σαν Πάολο σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Το Live is life που συνδέθηκε με το ζέσταμά του 31 χρόνια πριν, ηχεί σε διάφορα γήπεδα του κόσμου κατά την προθέρμανση των ομάδων.

Στην Αργεντινή, δρόμοι και πλατείες παίρνουν το όνομα του, ενώ αποτελεί έμπνευση για δεκάδες καλλιτέχνες ανά τον κόσμο, που αποτυπώνουν την αγάπη τους για τον Μαραντόνα σε καμβάδες… και τοίχους

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/11/2020