Ελλάδα

Κορωνοϊός : Συλλήψεις για παράνομη λειτουργία οίκου ανοχής στο κέντρο της Αθήνας – «Κορωνοπάρτι» σε Πήλιο και Πάτρα

25.11.2020 | 17:04

Είκοσι έξι άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εντός οίκου ανοχής που λειτουργούσε παράνομα στην περιοχή της Ομόνοιας, για παράβαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή οι συμπεριφορές ανευθυνότητας συνεχίζουν με τα «κορωνο-πάρτι» να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε σε διώροφο κτίριο στην περιοχή της Ομόνοιας, οίκος ανοχής, εντός του οποίου παρευρίσκονταν άτομα.

Αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν σχετικό έλεγχο, στη θέα τους όμως σφράγισαν από μέσα την κεντρική είσοδο και τις εσωτερικές πόρτες, προκειμένου να αποτρέψουν τον επικείμενο έλεγχο.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση εισόδου στο ανωτέρω κτίριο, με την παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, εντός του οποίου κατελήφθησαν δύο γυναίκες, ως προσωρινά υπεύθυνες να λειτουργούν οίκο ανοχής παραβιάζοντας την επανασφράγιση του, που είχε τεθεί από τον Δήμο Αθηναίων, εννέα γυναίκες ως εργαζόμενες και δεκαπέντε άνδρες ως πελάτες, παραβιάζοντες άπαντες τις Διατάξεις περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Πήλιο : Πρόστιμα και συλλήψεις σε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown

Απρόβλεπτη τροπή πήρε πάρτι γενεθλίων σε βίλα στο Πήλιο, στο οποίο συμμετείχαν πέντε νεαρά άτομα εν μέσω lockdown.
Το πάρτι φέρεται να έγινε την περασμένη Κυριακή και αποκαλύφθηκε από ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, πέντε άτομα, ηλικίας από 20 έως 25 ετών, που ταυτοποιήθηκαν, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Πάτρα: Πάρτι σε αυλή σπιτιού με 25 καλεσμένους – Τσουχτερά πρόστιμα

Πάρτι με 25 άτομα διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε σπίτι στην παραλία Πατρών. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μετά από τηλεφωνική καταγγελία και «μοίρασε» πρόστιμα σε διοργανωτή και καλεσμένους.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα το πάρτι έλαβε χώρα σε αυλή σπιτιού και οι διοργανωτές είχαν προμηθευτεί ακόμα και στερεοφωνικό συγκρότημα.

Μετά την εμφάνιση των ανδρών της αστυνομίας τα περισσότερα άτομα εξαφανίστηκαν, ωστόσο έμεινε στο χώρο ο διοργανωτής και άλλα οχτώ άτομα. Στον πρώτο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι εισέπραξαν πρόστιμα των 800 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/11/2020

Ελλάδα