Ελλάδα

Μπάμπης Βωβός: Νέες περιπέτειες για τον επιχειρηματία – Συνελήφθη για φοροδιαφυγή

25.11.2020 | 18:37

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη του σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο και τις εικόνες από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων που είχαν συζητηθεί, ο Μπάμπης Βωβός βρίσκεται σε νέες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη.

Με εντολή εισαγγελέα ο 87χρονος κατασκευαστής συνελήφθη στην Κηφισιά το περασμένο Σάββατο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Είναι ακόμα ένα κεφάλαιο στην πολυτάραχη ιστορία του κοσμοπολίτη επιχειρηματία, που άρχισε από το μηδέν και έφτιαξε τη δική του αυτοκρατορία.

Η αντίστροφη μέτρηση προς την κατάρρευση

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση του ομίλου άρχισε τα χρόνια της κρίσης.

Τα ρίσκα του ομίλου την περασμένη δεκαετία, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι τραπεζικοί δανεισμοί για το έργο στον Βοτανικό που όμως δεν έμελλε να προχωρήσει, η κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και η φυγή εταιρειών που επί χρόνια μίσθωναν ακίνητα, δίνουν στον όμιλο τη χαριστική βολή.

Ο Μπάμπης Βωβός συλλαμβάνεται τον Νοέμβριο του 2012, τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014.

Τα πόδια του κολοσσού αποδεικνύονται γυάλινα και μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες προσωπικών επιτυχιών, ο Μπάμπης Βωβός ζει στιγμές που ελάχιστοι φαντάζονταν όσο μεσουρανούσε.

Αυτοδημιούργητος, έξυπνος και διορατικός

Το όγδοο και τελευταίο παιδί μιας φτωχής οικογένειας από τη Μεσσηνία σπουδάζει στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 στο Μετσόβιο και από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 εκμεταλλεύεται κάθε του ευκαιρία.

Οι σωστές διασυνδέσεις τού ανοίγουν δρόμους και τα ταξίδια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία του ιδρύεται το 1974. Το κτίριο του υπουργείου Δημοσίων Έργων και η ανακαίνιση του Προεδρικού Μεγάρου είναι μόνο η αρχή.

Η στενή σχέση με τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκο, σε συνδυασμό με την αλλαγή του συντελεστή δόμησης, μετατρέπει την Λεωφόρο Κηφισίας σε… Βωβόπολη και την ανερχόμενη κατασκευαστική του σε αυτοκρατορία. Παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις.

Στο πλευρό του, βρίσκεται τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο γιος του, που σταδιακά αναλαμβάνει τα ηνία. Η κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου στο Μαρούσι δίνει τροφή για σχόλια και συζητήσεις.

Στην πορεία του χρόνου, οι προσφυγές περιβαλλοντικών οργανώσεων ήταν αλλεπάλληλες.

Στην περίπτωση του Βοτανικού όμως το πλήγμα ήταν τεράστιο. Το έργο σταμάτησε και ο όμιλος δήλωσε αδυναμία να αποπληρώσει τα τραπεζικά δάνεια που είχε λάβει. Από εκείνο το σημείο, η αυτοκρατορία αρχίζει να καταρρέει σαν γυάλινος πύργος.

Ο Μπάμπης Βωβός κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/11/2020

Ελλάδα