Ελλάδα

Η «μάχη» και τα παράπονα της φετινής Black Friday

25.11.2020 | 18:12 Eνσωμάτωση

Η κίνηση στη φετινή μάχη της Black Friday φουντώνει, οι διαδικτυακές αγορές αυξάνονται καθημερινά, με τους ιδιωκτές συνοικιακών καταστημάτων να φτιάχνουν γρήγορα στα e shops.

Οι πελάτες κλικάρουν κι αγοράζουν το προϊόν που έχουν επιλέξει η εντολή φτάνει στους υπεύθυνους των καταστημάτων κι αμέσως μετά τα χέρια στις αποθήκες παίρνουν φωτιά για την ετοιμασία της παραγγελίας.

Ο χρόνος παράδοσης εξακολουθεί να είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους. Πολλοί για να περιορίσουν την αναμονή τους αναγκάζονται να πάνε οι ίδιοι στις εταιρείες courier για να παραλάβουν την παραγγελία τους.

Σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα παραγγελιών η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα (100%)!

Η αύξηση στις πωλήσει αγγίζει το 63% και μέχρι την Παρασκευή έπεται και συνέχεια.

Εντωμεταξύ η έρευνα αγοράς σε πολλές περιπτώσεις «ξεσκεπάζει» λάθη και παγίδες.

Στην κορυφή των πωλήσεων βρίσκονται τα παιδικά παιχνίδια, οι τηλεοράσεις, τα γυναικεία παπούτσια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ακόμα και οι βαφές μαλλιών.

Η μάχη φουντώνει και τα πάντα θα οριστικοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες…

Ο κ. Δημήτρης Θεοφάνους, Σύμβουλος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, μίλησε στο LIVENEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ιδιαίτερη φετινή Black Friday, το πώς αλλάζει η αγορά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και ποια προϊόντα είναι αυτά που προτιμά ο κόσμος.

Ο κ. Θεοφάνους έκανε λόγο για ένα τζίρο που διακινείται στην αγορά κοντά στα 400-500 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε παρατηρείται «αύξηση σε χριστουγεννιάτικα είδη, μικροέπιπλα, παιχνίδια επιτραπέζια (η κατηγορία του do it your self) ενώ στην πρώτη καραντίνα στράφηκαν σε είδη γυμναστικής».

«Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα φθηνός ηλεκτρονικός υπολογιστής στην ελληνική αγορά», σημείωσε.

Ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει και σε βαφές μαλλιών, τηλεοράσεις, ό,τι έχει να κάνει με μένουμε σπίτι.

«Περνάμε σε μια νέα εποχή», υπογράμμισε τονίζοντας πως υπάρχουν εργαλεία και sites για την διακύμανση τιμών σε βάθος εξαμήνου που μπορούν να συμβουλεύονται οι καταναλωτές.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/11/2020