Ελλάδα

Κορωνοϊός: Γρίφος η έξοδος από το lockdown – Το μεγάλο δίλημμα του πρωθυπουργού

25.11.2020 | 16:47

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα της αγοράς, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποκαλύπτει πως υπάρχει ετοιμότητα αλλά το πράσινο φως θα ανάψει μόνο όταν μειωθούν τα κρούσματα.

Η κυβέρνηση, με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, θα προχωρήσει όταν έρθει η ώρα σε σταδιακή άρση, με πρώτα τα μικρά καταστήματα και πάντα με αυστηρά πρωτόκολλα για τη λειτουργία τους. Πότε όμως θα έρθει αυτή η ώρα; Οι ειδικοί συμφωνούν πως δεν είναι κοντά.

Το χρονοδιάγραμμα για σχολεία & καταστήματα

Ένα πιθανό σενάριο, που θα κρίνουν οι επόμενες ημέρες, είναι η άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου σε δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, καταστήματα εποχικών ειδών και παιχνιδιών.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα των μικρών μαγαζιών.

Ο εμβολιασμός θα κρίνει τι θα γίνει και πότε θα θωρακιστούμε λέει ο Μανώλης Δερμιτζάκης, που δεν βλέπει επιστροφή στην κανονικότητα πριν από το καλοκαίρι.

Το μεγάλο δίλημμα και η κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρει ο πρωθυπουργός είναι πότε θα υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να ζήσει η αγορά και στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Μείωση διασποράς σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Τα θετικά μηνύματα που δείχνουν οι αναλύσεις στα λύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης επισημαίνουν οι ειδικοί και δίνουν κάποια αισιοδοξία για Χριστούγεννα με ανοιχτά μαγαζιά. Σημειώνουν ωστόσο πως η εικόνα στην επαρχία είναι εντελώς διαφορετική.

Σε επιβεβαίωση των ειδικών έρχονται οι πληροφορίες για νέα πάρτι σε Πήλιο και Πάτρα, στα οποία η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα.

Ωστόσο, η Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνει τους περισσότερους νεκρούς, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι ένα άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου σχολείων και καταστημάτων είναι πρόωρο και θα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/11/2020

Ελλάδα