Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σοκ από τους αριθμούς νεκρών και διασωληνωμένων

20.11.2020 | 16:57 Eνσωμάτωση

Η πανδημία καλπάζει και οι αριθμοί δεν λένε να πέσουν, το περασμένο 24ωρο, καταγράφηκαν 3.227 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και 11 υγειονομικοί του Ευαγγελισμού. Συνολικά τουλάχιστον 98 υγειονομικοί στο νοσοκομείο είναι σε καραντίνα.

Σοκ προκαλεί και ο αριθμός των 504 διασωληνωμένων ενώ, άλλοι 59 ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους. Για κάποιους ειδικούς, χρειάζονται πολύ πιο αυστηρά μέτρα, όπως lockdown τύπου Γουχάν.

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Την δραματική κατάσταση που βρίσκεται όλη η χώρα και έχει φέρει στα όριά του το ΕΣΥ περιγράφουν γιατροί στην κάμερα του live news.
Ο γιατρός περιγράφει τις εικόνες μάχης στην μεθ του νοσοκομείου στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν κάποιοι κινδυνεύουν περισσότεροι να μπουν και να νοσηλευτούν και αν αλλού κινδυνεύουν λιγότερο θα απαντήσει αφοπλιστικά.

«Τι να τις κάνεις τις πιθανότητες άμα νοσείς ; Αυτά είναι για τους γιατρούς και τους επιδημιολόγους».

Δραματική είναι και η πρόβλεψη του εντατικολόγου Κώστα Ποντίκη ο οποίος λέει πως με βάση τα στατιστικά το 5% των ασθενών θα καταλήξει διασωληνωμένος. Πράγμα που σημαίνει πως οσο αυξάνονται τα κρούσματα οι διασωληνωμένοι θα ανεβαίνουν.

Με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η άρση του lockdownμοιάζει να πηγαίνει όλο και πιο μακριά με τον Στέλιο Πέτσα να ξεκαθαρίζει πως η 1η Δεκέμβριου δεν φαίνεται πια ρεαλιστική σαν ημερομηνία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/11/2020