Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επίταξη δύο κλινικών με απόφαση του υπ. Υγείας παρά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών τους

20.11.2020 | 18:18 Eνσωμάτωση

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού, πλέον και οι ιδιωτικές κλινικές. Έστω και με το ζόρι, αφού μετά την άρνηση των ιδιοκτητών να συνεργαστούν, με έγγραφο του υπουργείου υγείας οι δομές επιτάχθηκαν.

Η άρνηση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών κλινικών, βρίσκει αντίθετους γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη «μάχη» με τον κορωνοϊό σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στον ισχυρισμό της μη επαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών απαντά και ο Δ/ντης της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού.

Από την μία η άρνηση των κλινικαρχών και από την άλλη, το παράδειγμα του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας.

Το κορίτσι αυτό αποδεικνύει ότι ξέρει, όχι μόνο από τα βάρη που της αρέσει να σηκώνει, αλλά και από τα βάρη της ζωής που, χωρίς δεύτερη σκέψη, προτίθεται να αναλάβει, προκειμένου να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη.

Η Άρτεμις Νικηφόρου είναι η μικρότερη από τις δέκα νοσηλεύτριες που έφτασαν εθελοντικά από τη Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για να συνεισφέρουν στο Ιπποκράτειο.

Στα 24 της, εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στον ελεύθερο χρόνο της επιλέγει να βοηθάει όσους περισσότερους μπορεί. Είναι «Σαμαρείτισσα» του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε την να παλεύει με τις λάσπες για να βοηθήσει τους συντοπίτες της, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην Κρήτη.

«Να πάτε και να θυμάστε ότι πίσω σας υπάρχουν άνθρωποι που σας αγαπούν». Μ’ αυτά τα λόγια και με μια ανθοδέσμη στην κάθε μία, ο Δήμαρχος Άργους αποχαιρέτησε τις 5 νοσηλεύτριες και τη μία μαία που επέλεξαν να φύγουν για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ριχτούν στη μάχη με τον κορωνοϊό. Στις 7 το πρωί, ανέλαβαν καθήκοντα.

Οι πέντε νοσηλεύτριες υπηρετούν πλέον στο ΑΧΕΠΑ ενώ η μαία ορίστηκε στο Ιπποκράτειο. Μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές που καταφθάνουν καθημερινά από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην Θεσσαλονίκη αλλά και τους μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές που δεν σταματούν λεπτό να μάχονται και να σώζουν ζωές.

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης ιδιωτικών κλινικών: Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ασθενείς με κορωνοϊό και άλλες ασθένειες

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης ιδιωτικών κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Απαντώντας στο γιατί έπρεπε τα πράγματα να φτάσουν στην επίταξη, και γιατί δεν ανταποκρίθηκαν οι κλινικές από μόνες τους, ο κ. Σαραφιανός απάντησε ότι «Δεν μας είχε ζητηθεί. Το έγγραφο ήρθε εχτές. Υπήρχαν όμως και κάποιοι ενδοιασμοί. Είναι το θέμα της ασφάλειας της νοσηλείας των ασθενών. Δεχτήκαμε και πήραμε τους ασθενείς από τα νοσοκομεία που δε νοσούν με κορωνοϊό, και δεν μπορούσαμε να έχουμε σε διπλανούς θαλάμους ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτή ήταν και η άποψη των λοιμωξιολόγων. Αυτή ήταν η συζήτηση μέχρι και προχτές το μεσημέρι».

«Εμένα μου έφεραν 50 ασθενείς χωρίς κορωνοϊό. Τέθηκε θέμα πώς θα είναι ασφαλής η νοσηλεία. Εκεί ήταν η ένστασή μας. Επίσης το προσωπικό μας πρέπει να εκπαιδευτεί, κάτι που έγινε δεκτό και θα γίνει το σαββατοκύριακο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/11/2020