Υγεία

Κορωνοϊός: Ασφυξία στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία»

20.11.2020 | 18:09 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Γιώργος Νικολόπουλος, εντατικολόγος πνευμονολόγος, επιμελήτής Α' του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλου η Αττική είναι πιο σταθερή αναφορικά στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων δεδομένου και του πληθυσμού της.

Ωστόσο όπως υπογράμμισε «δεύτερο κύμα δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο όσον αφορά στους νοσηλευόμενους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ.»

«Η δική μου μονάδα ήταν πλήρης, έχουμε 17 γεμάτα, όλα γεμάτα.», ανέφερε τονίζοντας ότι ειδικά τον τελευταίο μήνα και τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται μεγάλη πίεση.

«Θα ευχόμουν να μην συμβεί αυτό, όμως είναι πολύ πιθανό.», απάντησε ερωτηθείς για το αν η κατάσταση παραμείνει στάσιμη και την επόμενη εβδομάδα.

«Αν δυσκολευτούμε κι άλλο και στην Αθήνα θα φτάσουμε στα όρια του συστήματος», σημείωσε.

«Είναι 54 ετών, είμαι 30 χρόνια γιατρός και 10 χρόνια στην εντατική. Αυτό που βιώνουμε από τον Μάρτη και ιδιαίτερα από Σεπτέμβρη είναι ιδιαίτερο, μοναδικό, πολύ δύσκολο που δοκιμάζει τα όριά μας και τις αντοχές μας», τόνισε, ενώ απηύθυνε έκκληση προς το Υπ. Υγείας για προσλήψεις σε έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/11/2020