Ελλάδα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος – Στη ΜΑΦ του Ευαγγελισμού με 38 πυρετό

19.11.2020 | 19:58 Eνσωμάτωση

Λίγο πριν τις 8 το πρωί μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Ο κύριος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον ιό στις 16 Νοεμβρίου κι ενώ βρισκόταν ήδη σε οικειοθελή καραντίνα. Χθες το βράδυ ωστόσο εμφάνισε πυρετό, επικοινώνησε με τον Σωτήρη Τσιόδρα εκείνος του συνέστησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Δυο μέρες παρέμεινε στο σπίτι του γνωρίζοντας πως είναι θετικός στον κορωνοϊό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ωστόσο το πρωί όταν εμφάνισε χαμηλό πυρετό αποφασίστηκε πως επιβάλλεται να νοσηλευτεί. Στις 8 παρα 20 το πρωί περασε την πύλη του Ευαγγελισμού και μεταφέρθηκε άμεσα σε ΜΑΦ.

Ομάδα γιατρων καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας παρακολουθούν στενά τον προκαθήμενο της ορθόδοξης εκκλησίας της ελλάδος ο οποίος τον περασμένο απριλιο ειχε υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση βηματοδότη.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε»

Η ανησυχία για την υγεία του Αρχιεπισκόπου ξεκίνησε μετά το τέλος των τριήμερων εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 6 Νοεμβρίου καθως 5 μερες μετά εγινε γνωστό ότι ιεράρχης ειχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Το συνοδικό μέγαρο είχε κλείσει για δυο ημέρες μετά από απολύμανση που είχε γίνει στις 9 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί γεύμα στον ίδιο χώρο στις 6 Νοέμβριου στο οποίο είχαν παραστεί ο αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της διαρκούς ιεράς συνόδου που μπήκαν στη συνέχεια σε προληπτική καραντίνα και είχαν υποβληθεί και σε τεστ.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας από 7 ως 14 έκανε 3 τεστ θετικός στις 16 και σήμερα πρωί μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Δυο μέρες πριν διαγνωστεί θετικός ο Αρχιεπίσκοπος, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά την οποία συζητήθηκε το άνοιγμα των εκκλησιών τα Χριστούγεννα. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας. Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ώρες αγωνίας για τον Αρχιεπίσκοπο

Στον 9ο όροφο του Ευαγγελισμού στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Εισήχθη το πρωί εμπύρετος με 37,7 και για προληπτικούς κυρίως λόγους αποφασίσθηκε να μεταφερθεί σε ΜΑΦ. Εκεί βρίσκεται και τώρα, όντας πάλι εμπύρετος με 38 πυρετό, ωστόσο η οξυγόνωσή του ελέγχεται κανονικά και δεν έχει άλλη συμπτωματολογία, έτσι οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την κατάστασή του σταθερή και ελεγχόμενη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020