Κόσμος

Με drones χαρτογραφούν το Βαρώσι οι Τούρκοι

19.11.2020 | 21:15 Eνσωμάτωση

Προειδοποίηση προς την Άγκυρα να εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να μην έρθει αντιμέτωπη με κυρώσεις, απήθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χαϊκο Μάας. Ταραχοποιό της περιοχής χαρακτήρισε την Τουρκία ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Sky News Arabia

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στέλνοντας αυτή την φορά μη επανδρωμένο για να φωτογραφίσει την περιοχή των Βαρωσίων ώστε να υπάρξουν μελέτες για την αξιοποίηση της περιοχής

Το ρόλο της Τουρκίας ως ταραχοποιό στην περιοχή επεσήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Sky News Arabia.

«Και εάν οι Τούρκοι θεωρούν πως η στάση τους είναι λογική, δεν θα πρέπει να διστάσουν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο. Εμείς νιώθουμε πως έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση μας και βεβαίως να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»

Ο Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και την Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παρανομίες.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Άγκυρα πως αν συνεχίσει έτσι ως τον Δεκέμβριο, είναι ορατό το θέμα των κυρώσεων

«Τότε σίγουρα θα προκύψει ξανά το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό ινστιτούτο αναφέρθηκε στον τουρκικό αναθεωρητισμό που αποσταθεροποιεί την περιοχή και σχολίασε και την έκθεση του Στειτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι θέσεις που διατυπώθηκαν επανειλημμένα από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του υπουργού Μαικ Πομπέο ήταν ικανοποιητικές. Το καθήκον που έχουμε μπροστά μας είναι ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας και να το κάνουμε πιο εντατικά.»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε και με τον Γάλλο πρέσβη για το θέμα των μαχητικών RAFALE. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του MEGA τέθηκε ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της απόκτησης των σύγχρονων μαχητικών από την Πολεμική Αεροπορία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020