Ελλάδα

Ο κορωνοϊός πολιορκεί τη Β. Ελλάδα – Εκτός ελέγχου η κατάσταση

19.11.2020 | 20:57 Eνσωμάτωση

Με την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα να είναι πλεόν εφιαλτική η κυβέρνηση ανακοίνωσε και έα μέτρα με κλείσιμο χερσαίων συνόρων και πλεόν υποχρεωτικά rapid test σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς. Τα νοσοκομεία και οι μονάδες εντατικής Θεραπείας σε Λάρισα ,Πέλλα , Δράμα και άλλε 5 περιοχές έχουν γεμίσει ασφυκτικά ενώ ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μεταφορά ασθενών με τρένα προς άλλες περιοχές έχουτν ετοιμαστεί ειδικά 6 βαγόνια.

Ένα ένα πέφτουν τα υγειονομικά κάστρα στη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας καταστροφικά ρήγματα στην αμυντική γραμμή κατά του κορωνοϊού. Μακεδονία Θράκη και Θεσσαλία ήδη μετρούν ανατριχιαστικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οκτώ περιφερειακές ενότητες στα βόρεια της χώρας έχουν μπει στο μισκροσκόπιο των ειδικών με τον καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα να χτυπά καμπανάκι κινδύνου. Το τελευταίο, μόνο, τετραήμερο καταγράφηκαν

Στη Λάρισα 442 νέα κρούσματα κορονοϊου, στην Πέλλα 311, στην Δράμα 211, στον Έβρος 141, στη Φλώρινα 126, στην Πιερία 134, στη Χαλκιδική 105 και στα Γρεβενά 87 νέες λοιμώξεις.

Στις Σέρρες, που ήδη θρηνούν 20 νεκρούς από covid, τους 8 μόνο τις τελευταίες 3 ημέρες, με εντολή της Δημοτικής αρχής ανοίχτηκαν 32 νέοι τάφοι για να ταφούν τα επόμενα θύματα της πανδημίας που, δυστυχώς, αναμένονται δεκάδες.

Σκηνές πεδίου μάχης θα αντικρύσουν οι κάτοικοι όλης της χώρας, αν δεν αναχαιτιστεί η επέλαση του ιού στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη και η μεταφορά ασθενών με τρένα από τη βόρεια ελλάδα προς την Αττική.

Μετά από μαραθώνια σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων και με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας αποφασίστηκε η περαιτέρω οχύρωση της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πρώτο μέλημα το κλείσιμο των συνόρων στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων, ενώ για άλλη μια φορά εξαγγέλθηκε αύξηση κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και προσλήσεις προσωπικού που θα εκπαιδευτεί με εντατικούς ρυθμούς.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα τελωνεία της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα. Όσοι θα καταφτάνουν στα τρία αυτά σημεία
Υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού 72 ωρών. Αμέσως θα υποβάλλονται σε rapid test και αν και αυτό είναι αρνητικό, τότε θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Κουράγιο σε όσους δίνουν τη μάχη με τον ιό και την απομόνωση στα κρεβάτια των νοσοκομείων, προσπαθούν να δώσουν με κάθε τρόπο οι δικοί τους άνθρωποι.

Ο γιος της ασθενούς από τα Τρίκαλα, εργάζεται ως δάσκαλος με μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημίακό νοσοκομείο της πόλης. Την εισαγωγή της μητέρας του την αντιμετώπισε με το δικό του τρυφερό τρόπο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020