Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών – «Πόλεμος» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

15.11.2020 | 19:55 Eνσωμάτωση

Σοκάρει και ο αριθμός των νεκρών καθώς το τελευταίο 24ωρο 71 συμπολίτες μας νικήθηκαν από τον κορωνοϊό. Ανάμεσά τους κι ένας 42χρονος πνευμονολόγος που κατέληξε στο Αττικό. Ο ήχος των αναπνευστήρων κυριαρχεί στα νοσοκομεία της χώρας. Ο ρυθμός της αύξησης των διασωληνώσεων τρομάζει, καθώς 392 ασθενείς υπό μηχανική υποστήριξη νοσηλεύονται στη χώρα.

Η μεγάλη μάχη δίνεται στη Θεσσαλονίκη. Χθες στο ΑΧΕΠΑ εισήχθησαν 70 ασθενείς, ενώ για να τις ανάγκες των ΜΕΘ δόθηκαν τα κλίνες, καθώς 34 από τα 37 κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι γεμάτα. Στο Παπαγεωργίου σήμερα ξεκίνησε με μόλις ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας κενό, τη στιγμή που το ένα τρίτο των τεστ έβγαινε θετικό.

Η έκρηξη των κρουσμάτων δημιουργεί έμφραγμα στα νοσοκομεία.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν καθημερινά 80 περιστατικά κορωνοϊού. Δυστυχώς πλέον οι περισσότεροι από αυτούς είναι μικρότερης ηλικίας.

Η αγωνία και ο φόβος κυριαρχούν όμως και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η αγωνία για το σύστημα Υγείας είναι μεγάλη καθώς η τελική μάχη θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα. Ήδη άρχισε η εκπαίδευση των γιατρών που θα συνδράμουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος απευθύνει έκκληση στα μέλη του να συνδράμουν το ΕΣΥ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2020