Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η πολύβουη Αθήνα έγινε πόλη – φάντασμα

15.11.2020 | 20:13 Eνσωμάτωση

Το πρώτο Σάββατο με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί έζησε όλη η Ελλάδα με τους δρόμους να έχουν αδειάσει και να έχουν αντικατασταθεί από τους φάρους της αστυνομίας.

Ένας νεαρός υποστήριξε ότι ήρθε από τη Χαλκίδα στην Αθήνα για παροχή βοήθειας. Δεν έπεισε όμως τους αστυνομικούς και ο κωδικός 4 μετατράπηκε σε 300 ευρώ πρόστιμο. Και από τον κωδικό 4, στον κωδικό 6. Σωματική άσκηση και βόλτα με το σκύλο στο… ταξί.

Οι μετακινήσεις μετά τις 21.00 το βράδυ επιτρέπονται για λόγους εργασίας, υγείας ή για βόλτα κατοικίδιου, κοντά στην οικία.

Στην Βασιλίσσης Σοφίας από τις 17.00 το απόγευμα μέχρι τις 22.00 το βράδυ βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις σε οδηγούς και πεζούς, οι περισσότεροι των οποίων ήταν μέσα στα λεωφορεία και είχαν στείλει τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση.

Παρόλο που τα περίπτερα είναι από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο, οι περιπτεριούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι εικόνες αυτές είναι αποκαρδιωτικές, όμως είναι μονόδρομος στην υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη καραντίνα στέλναμε κατά μέσο όρο  2,6 εκατομμύρια μηνύματα για μετακίνηση την ημέρα. Τώρα, ο μέσος όρος της ημέρας είναι 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2020