Ελλάδα

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος

14.11.2020 | 20:08 Eνσωμάτωση

Όλοι θυμούνται τον πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος καλούσε τους πιστούς να μην φορούν μάσκα λέγοντας «αν θέλετε να προφυλαχθείτε από τον κορονοϊό, αντί να φορέσετε την μάσκα, με την οποίαν μας μεταμορφώνουν σε "μασκαράδες", τρέξτε στην Εκκλησία».

«Αυτό είναι το φάρμακο. Έχω και άλλο ένα μπουκαλάκι μικρό…» έλεγε και λουζόταν με αγιασμό, πλένοντας το πρόσωπό του και τα γένια του, προτρέποντας τους πιστούς να κάνουν το ίδιο.

Αυτό έλεγε πως είναι το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, όμως δεν τον προστάτεψε όπως πίστευε, καθώς ο ιός χτύπησε και τον ίδιο τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, αφήνοντάς τον έκθετο στα μάτια του ποίμνιού του.

Ο μητροπολίτης δεν σταμάτησε εκεί σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό έφυγε από το νοσοκομείο του Ρίου υπογράφοντας μάλιστα χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης..

Παρά τις έντονες συστάσεις των ιατρών να παραμείνει για νοσηλεία, καθώς εκτός από το προχωρημένο της ηλικίας του, έχει προβλήματα με την υγεία του, προτίμησε να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του.

Οι σκληρές εικόνες στις ΜΕΘ δεν είναι ικανές να αλλάξουν άποψη στον μητροπολίτη, που όπως όλα δείχνουν συνεχίζει να μην πιστεύει στην ύπαρξη του κορωνοϊού.

Οι τοποθετήσεις του κατά καιρούς έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Πρόσφατα είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, όταν είχε καλέσει τους πιστούς να μην φορούν μάσκα και να σπεύσουν στην εκκλησία. Κάλεσμα το οποίο, εκτός από επικίνδυνο, είναι και παράνομο.

Σε ένα μεταφυσικό παραλήρημα απειλούσε όμως με αφορισμό και την υπουργό Νίκη Κεραμέως, αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερα για την κ. Κεραμέως την απείλησε με αφορισμό με αφορμή δήλωσή της ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο. Μία δήλωση που, σύμφωνα με τον ιεράρχη, ήταν βλάσφημη καθώς το συνέδεσε με τη Θεία Κοινωνία.

«Τώρα θα διαβάσω αφορισμό στην υπουργό, της έγραψα δύο γράμματα δεν μου απήντησε» είχε πει.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την Εκκλησία, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του MEGA Απόστολο Βουλδή ο Μητροπολίτης ήξερε τις τελευταίες μέρες ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, ενώ αυτή τη στιγμή παραμένει στο σπίτι του στο Αίγαιο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2020