Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πόλη – «φάντασμα» η Αθήνα τις νύχτες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

14.11.2020 | 20:19 Eνσωμάτωση

Πρώτη νύχτα απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00. Το κέντρο της Αθήνας άδειασε και θύμιζε έρημη πόλη. Οι μοναδικοί οι οποίοι δίνουν ζωή στους έρημους δρόμους της Αθήνας, είναι οι υπάλληλοι του Δήμου που κάνουν απολύμανση.

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας με τους αστυνομικούς να ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης από οδηγούς και πεζούς.

Από τις 21.00 έως τις 23.30 στο Σύνταγμα βεβαιώθηκαν 21 πρόστιμα των 300 ευρώ σε οδηγούς για άσκοπη μετακίνηση. Ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας το διάστημα 21.00 με 00.00 βεβαιώθηκαν 18 πρόστιμα σε οδηγούς, που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 έκαναν αρκετούς οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους, όπως λέει στην κάμερα του MEGA, ο Πάνος Ζιάκας.

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται πλέον μετά τις 21.00 είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, όπως στην περίπτωση της Αφροδίτης και του Στέφανου, που συναντήσαμε στον άδειο Πειραιά.

Οι νύχτες πια στην πρωτεύουσα είναι διαφορετικές. Και όλοι ελπίζουν η πόλη να ζωντανέψει ξανά από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2020