Ελλάδα

Ανεβαίνει η ένταση πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου – Συλλήψεις αντιεξουσιαστών

14.11.2020 | 20:34 Eνσωμάτωση

Μια ημέρα μετά την έφοδο της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο και στην Πρυτανεία του Μετσόβιου στο Ζωγράφου και την απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων η ένταση ανεβαίνει.

Τρία 24ωρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα μετά την απαγόρευση της πορείας και των συγκεντρώσεων.

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τους πολίτικους αρχηγούς ενημερώνοντας του για την απόφαση που υπάρχει να μην πραγματοποιηθούν φέτος συγκεντρώσεις και πορείες.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή αντιεξουσιαστών που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρόμενοι για την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο και την Πρυτανεία του Μετσόβιου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αστυνομικοί των ΥΜΕΤ περικυκλώνουν τους διαδηλωτές και τους μεταφέρουν με κλούβες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενώ σε 27 άτομα επιβάλουν τα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στις ταυτόχρονες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο και το Μετσόβιο συνελήφθησαν συνολικά 91 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Το βράδυ επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια με την προσαγωγή τεσσάρων ατόμων από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή με πέντε χιλιάδες αστυνομικούς να είναι επί ποδός.

Κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες βρίσκονται σε αστυνομικό κλοιό ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει πέσει στην ευρύτερη περιοχή των Εξάρχειων και στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και στο Βόλο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/11/2020