Ελλάδα

Αναισθησιολόγος στο Παπανικολάου: Όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ‘ναι μεν, αλλά’

12.11.2020 | 19:58 Eνσωμάτωση

Το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη δίνει γιατρός αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου που κάνει λόγο για έναν υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου που δεν έχει ζήσει καμία άλλη γενιά

Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη.

Ο Ντάνιελ Κωνσταντινίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνείες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”.

Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο.

Βοηθώντας και δίνοντας κουράγιο στους γιατρούς, νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό, να ανταπεξέλθουν στην άνιση και άνευ όρων αυτή μάχη δείχνοντας σεβασμό σε αυτούς που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον ιό, και ελπίζοντας πως και οι υπόλοιποι που νοσούν, θα καταφέρουν να βγουν νικητές.

Κατανοώντας πως όσο πιο γρήγορα αποσυμφορηθεί η κατάσταση, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τυχόν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γνωρίζοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είναι η ώρα να τηρήσουμε ευλαβικά τη προτροπή του Κένεντι «Μη κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου»

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2020