Ελλάδα

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι: Ασθενείς κάτω των 50 ετών γεμίζουν τις ΜΕΘ

12.11.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Όλο και περισσότεροι νέοι καταλήγουν να διασωληνώνονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας τα τελευταία 24ωρα

Άνθρωποι 39, 40, 45 ετών που πολύ γρήγορα παρουσίασαν επιπλοκές έχουν κατακλύσει τις μονάδες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι ότι στη μία από τις δύο μονάδες του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, δεν νοσηλεύεται ούτε ένας ηλικιωμένος, παρά μόνο σαραντάρηδες και πενηντάρηδες.

Οι ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη είναι κάτω των 60 ετών.. Διασωληνωμένοι με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή. Σε αυτή την μονάδα δεν υπάρχει κανένας ηλικιωμένος.

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη με τους γιατρούς να ψάχνουν κρεβάτια και τους ασθενείς να συρρέουν κατά δεκάδες.

Οι νέες κλίνες που δίνονται με καταιγιστικό ρυθμό από τις διοικήσεις των νοσοκομείων γεμίζουν μέσα σε λίγες ώρες. Με τα κρούσματα να βαίνουν αυξανόμενα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο ακόμα θα αντέξουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Και στα νοσοκομεία της Αττικής όμως η μια κλινική μετά την άλλη κλείνουν για να δοθούν κρεβάτια για τους covid ασθενείς

Η αγωνία των εργαζομένων για το αν θα αντέξει τελικά το σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

Όσο περνούν οι ώρες το ΕΣΥ δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τη μάχη της ζωής τους για να κρατήσουν το ήδη λαβωμένο σύστημα όρθιο και μαζί του ολόκληρη τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2020