Ελλάδα

Στην εντατική του «Ευαγγελισμού» ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

12.11.2020 | 20:39 Eνσωμάτωση

Στην εντατική του Ευαγγελισμού με ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ιεράρχης μεταφέρθηκε χθες από τα Τίρανα στην Αθήνα με C-130, καθώς το ιατρικό ιστορικό του κρίθηκε ότι απαιτεί αυξημένη φροντίδα.

Είναι η στιγμή που οι διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν με ειδική κάψουλα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο  σε μονάδα κόβιντ του Ευαγγελισμού.

Ο προκαθήμενος της αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας στην Αλβανία διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τα Τίρανα  στην Αθήνα με ελληνικό C-130 Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας όπως αναφέρει σημερινό γραπτό ανακοινωθέν που εξέδωσε η διοίκηση του Ευαγγελισμού.

Ο  Αρχιεπίσκοπος  παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Ομάδα γιατρών αναμεσά τους και η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου παρακολουθούν τον αρχιεπίσκοπο.

Ο κορωνοϊός πέρασε τις πύλες της διαρκούς ιεράς συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο τριήμερο από τις 4 ως τις 6 Νοέμβριου με μάσκες αποστάσεις και θερμομετρήσεις κατά την είσοδο του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και  12  μητροπολιτών στο συνοδικό μέγαρο

Ένας συνοδικός ιεράρχης εμφανίστηκε θετικός στον covid 19 μετά από τεστ που έγιναν στις 5 Νοέμβριου στο περιθώριο της διάσκεψης. Αρνητικός στον ιό εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος .Επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε για το σοβαρό αυτό θέμα από την εκκλησιά της Ελλάδος  ενώ το συνοδικό μέγαρο άνοιξε χθες μετά από απολύμανση που έγινε την περασμένη Δευτέρα . Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου μητροπολίτης Ιλίου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του mega.

Όπως αποκάλυψε το ΒΗΜΑ Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τρεις εργαζόμενοι στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος  καθώς και ο επίσκοπος ωλένης Αθανάσιος έχει γίνει γνωστό ότι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό και βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης χωρίς βαριά συμπτώματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2020