Πολιτισμός

MEGA STORIES: Πώς θα είναι οι πρόβες στο θέατρο στη μετά – καραντίνα εποχή;

10.11.2020 | 00:52

Πώς θα είναι οι πρόβες στο θέατρο στη μετά – καραντίνα εποχή; Οι ηθοποιοί θα φορούν μάσκες και θα κρατούν αποστάσεις; Είναι αυτό θέατρο;

«Για εμάς η απόσταση και ο περιορισμός είναι εργαλείο πάνω στη δουλειά μας. Στη ζωή δεν είναι καθόλου χρήσιμο. Εγώ αυτή τη στιγμή μεγαλώνω ένα παιδί και βλέπω πόσο σημαντική είναι η αγκαλιά, η επαφή, η μυρωδιά. Είναι πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε», είπε η ηθοποιός Ιωάννα Παππά, μιλώντας στη Δώρα Αναγνωστοπούλου και στο MEGA STORIES.

«Οι ηθοποιοί είμαστε και απτικοί άνθρωποι. Θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία στη σκηνή και κρατιόμαστε. Είναι η μάσκα και ότι πρέπει να προσπαθήσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου και το συνάδελφο μέχρι να γίνουν οι παραστάσεις», ανέφερε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός παραγωγός, Γεράσιμος Σκαφίδας.

«Σκέψου ότι όλη η πρόβα γίνεται με μάσκα. Οπότε είναι σαν ο σκηνοθέτης να μην έχει δυνατότητα να δει το μισό σου πρόσωπο. Η δουλειά μας είναι έκφραση. Οφείλεις να αντικαταστήσεις αυτό που κρύβει η μάσκα, με τα χέρια ή τα πόδια σου. Αυτό ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με το κοντά», είπε η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

Είναι η τέχνη στο δρόμο, δεν υπάρχει τέχνη του δρόμου. Ο δρόμος είναι μια σκηνή. Απλά δεν υπάρχει η σύμβαση του θεάτρου. Πρέπει εσύ να πας, να μαζέψεις τον κόσμο, πρέπει να τον κρατήσεις, πρέπει να τον κάνεις να περάσει όμορφα. Αυτή είναι και η δυσκολία. Η αμεσότητα αυτή είναι και ό,τι πιο μαγικό μπορεί να ζήσει ένας καλλιτέχνης», σημείωσε ο circus artist, Αντώνης Πασβάντης.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 10/11/2020

Πολιτισμός