Πολιτισμός

MEGA STORIES: Οι καλλιτέχνες μιλούν για τον εγκλεισμό της καραντίνας

10.11.2020 | 00:28 Eνσωμάτωση

Για τις συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός στη δουλειά τους μίλησαν καλλιτέχνες στη Δώρα Αναγνωστοπούλου. Όπως είπαν, οι αλλαγές και οι δυσκολίες είναι μεγάλες, με τις ιστορίες του καθενός να είναι διαφορετικές.

«Την πρώτη περίοδο έκλεισε βίαια μια γιορτή που είχαμε στήσει στο Κύτταρο και έτσι μου έμεινε ένα απωθημένο» τόνισε ο Φοίβος Δεληβοριάς, προσθέτοντας πως τις πρώτες ημέρες ήταν ευτυχισμένος καθώς βρήκε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με την οικογένειά του. «Σιγά σιγά άρχισε να ξεπροβάλει το θέμα το βιοποριστικό» συμπλήρωσε.

«Την περίοδο του εγκλεισμού έπαθα το μεγαλύτερο σοκ, γιατί αυτή η μεταβατική περίοδος από την πολλή δραστηριότητα στο απόλυτο τίποτα ήταν κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο και νομίζω μας έβγαλε όλους έξω από τα νερά μας» σημείωσε η Ιωάννα Παππά.

«Ήταν όντως μια ιδιαίτερη περίοδος. Ήταν αυτό το άγχος, η αγωνία, η απειλή της αρρώστιας που ήταν πάντα παρούσα» πρόσθεσε η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

«Πέρασα όπως περνάω. Σπίτι, διαβάζοντας, βλέποντας έργα, κάνοντας μουσική. Και έκλεισα την πόρτα στο φόβο» είπε η ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη, προσθέτοντας πως οι επαφές με τις φοβίες της ήταν συνεχείς. «Με επισκεπτόταν, όπως όλους μας. Υπήρχαν στιγμές που μου χτυπούσε την πόρτα και τον έδιωχνα, γιατί είναι πάρα πολύ κακή παρέα» συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν ζωές που έχουν καταστραφεί, άνθρωποι που δεν μπορούν να ταΐσουν την οικογένειά τους» υπογραμμίζει η Δήμητρα Γαλάνη, τονίζοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι που θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα, ενώ είναι φτιαγμένοι για να κάνουν μόνο αυτό».

«Το θέατρο σίγουρα θα επιβιώσει» είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Αργύρη Ξάφη. «Εμείς οι εργαζόμενοι σε αυτό, θα περάσουμε δύσκολα» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 10/11/2020