Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εφιαλτική αύξηση των διασωληνωμένων

09.11.2020 | 20:08

Ραγδαία είναι η αύξηση και του αριθμού των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία μάλιστα η κυρία Παπαευαγγέλου στην σημερινή ενημέρωση εκτίμησε ότι ο αριθμός δεν θα πέσει για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι μιλάμε πια για νέους ανθρώπους ακόμη και κάτω από τα 40 μάλιστα ενώ 4 στους 10 διασωληνωμένους χάνουν την ζωή τους.

249 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνεται διαρκώς.

Στις 8/10, πριν από έναν μήνα, οι διασωληνωμένοι ήταν 91
Στις 2/11, έφτασαν τους 153
Στις 6/11, τους 196
Χθες, 8/11 οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 228, 137 περισσότεροι δισωληνωμένοι μέσα σε έναν μήνα.

Οι αριθμοί σοκάρουν, 4 στους 10 διασωληνωμένους χάνουν την μάχη και φεύγουν από τη ζωή.

Η εμπειρία της διασωλήνωσης είναι τρομακτική. Ο Γιώργος μόλις 40 ετών βγήκε νικητής. Ακόμα και τώρα 3 μήνες μετά το εξιτήριο σα σημάδια παραμένουν ανεξίτηλα. Μιλάει στο MEGA για όλα όσα αφήνει πίσω του ο ιός.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Πάρα πολύ δύσκολη. Δεν παίρνω ξεκάθαρες απαντήσεις όπως θα περιμέναμε από έναν γιατρό, και είναι λογικό. Ότι με βάση τα δεδομένα ισχύει αυτό αυτό κι αυτό.μδεν ισχύει αυτό στον κορονοιο. Προσβάλει πολλά όργανα. Προσβάλει και την καρδιά σε πολλούς. Έχω κάνει εξετάσεις από την κορφή ως τα νύχια και συνεχίζω. Δεν έχει τελειώσει ακόμα ο Γολγοθάς.»

Τα στοιχεία είναι δραματικά. Νέοι άνθρωποι σαν τον Γιώργο σε μονάδας εντατικής. Ο κορωνοϊός δεν κοιτά ηλικίες.

Μια αποδιασωλήνωση… κι ένα εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα τελειώνουν για έναν ασθενή με covid. Μακροχρόνιες συνέπειες ελλοχεύουν… μυϊκές αδυναμίες, κινητικά προβλήματα, προβλήματα στους πνεύμονες και μετατραυματικές διαταραχές.

Το ερώτημα που γεννάται είναι εάν η 3 εβδομάδων καραντίνα, θα καταφέρει αναχαιτίσει την πανδημία και βέβαια αν θα αποσυμπιέσει το ΕΣΥ απελευθερώνοντας κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας…. Τα αποτελέσματα ωστόσο του lockdown θα αργήσουν να φανούν

Στόχος, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες να έχουμε λιγότερους από 100 διασωληνωμένους. Και λίγότερα από 400 κρούσματα. Διαφορετικά, η παράταση της καραντίνας αποτελεί μονόδρομο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/11/2020

Ελλάδα