Κόσμος

Αρνείται την ήττα του στις εκλογές ο Τραμπ – Επιφανείς Ρεπουμπλικάνοι αναγνωρίζουν τη νίκη του Μπάιντεν

09.11.2020 | 20:37 Eνσωμάτωση

Τη συγκρότηση ομάδας ειδικών και επιστημόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας ανακοίνωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, 72 ημέρες πριν από την επίσημη ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Πριν από λίγο ο νικητής των εκλογών είχε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της ομάδας κρούσης ενώ κάλεσε τον αμερικανικό λαό να φοράει συνέχεια μάσκα. Ωστόσο, παρά τις πιέσεις που δέχεται ακόμη και από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναγνωρίζει την επικράτηση του Μπάιντεν και επιμένει να αμφισβητεί την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Ξέφρενα πάρτι στους δρόμους από τους υποστηρικτές του Μπάιντεν, που θέλουν να γιορτάσουν τη νέα και καλύτερη εποχή που πιστεύουν ότι θα έρθει με τον Τζο στο Οβάλ Γραφείο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος συγκροτεί 12μελή ομάδα κρούσης για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Ο Μπάιντεν θα εργαστεί πάνω στην καταπολέμηση της πανδημίας και πιθανότατα θα έχει διαβουλεύσεις με τον Δρ. Άντονι Φάουτσι για τις επόμενες κινήσεις.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να μιλάει για εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές, δείχνει να έχει γεράσει μέσα σε λίγες ημέρες, πηγαινοέρχεται στη Βιρτζίνια για γκολφ και στη διαδρομή απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου.

«Αποτυχημένε.»

Δέχεται πιέσεις να αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν ακόμη και από άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

«Σύμφωνα με πηγές μας, μεταξύ αυτών των ατόμων είναι η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ. Ο πρόεδρος σαφώς και δεν είναι πρόθυμος να το κάνει.»

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο αδελφός του Τζεμπ, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, αλλά και ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, τον καλούν να αποδεχθεί το αναπόφευκτο.

Παρά τις πολιτικές μας διαφορές, γνωρίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας καλός άνθρωπος, που κέρδισε την ευκαιρία να ηγηθεί της χώρας μας και να την ενώσει.

Η υλοποίηση των σχεδίων του Μπάιντεν θα εξαρτηθεί από την επαναληπτική ψηφοφορία της Τζόρτζια τον Ιανουάριο, που θα καθορίσει τον έλεγχο της Γερουσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/11/2020