Κόσμος

Αυστρία: Το προφίλ του δράστη που αιματοκύλισε τη Βιέννη

03.11.2020 | 13:40 Eνσωμάτωση

Οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο ένας από τους δράστες που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη Βιέννη που συντάραξε τον κόσμο.

Ειδικότερα, ο Κούρτιν Σ. είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, όπως γράφτηκε στο Twitter, χωρίς να αναφέρεται η πηγή της πληροφορίας αυτής.

Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη.

Στο μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει μια φωτογραφία, αναφέροντας πως ο ύποπτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην επίθεση μέσω Instagram.O τζιχαντιστής, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αφού έσπειρε τρόμο και θάνατο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, φέρεται να ανήρτησε στο Instagram αρκετές φωτογραφίες του δίνοντας όρκο πίστης και αφοσίωσης στον ISIS και τον ηγέτη του, Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κουρέσι.

Οι αρχές υποπτεύονται πως πρόκειται για τον ύποπτο που σκόρπισε τον τρόμο στη Βιέννη. Ήταν ένας 20χρονος που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2020