Ελλάδα

Αμετανόητοι οι δράστες της τραμπούκικης επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

03.11.2020 | 13:58 Eνσωμάτωση

Νέα μέτρα εξετάζονται για τα Πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών οριστική αποβολή όσων φοιτητών βανδαλίζουν ή βιαιοπραγούν, πρόσβαση με πάσο και 24ωρη φύλαξη των ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα, οι δράστες της τραμπούκικης επιθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπεραμύνονται της πράξης τους με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Προκλητικοί και αμετανόητοι εμφανίζονται οι δράστες της  τραμπούκικης επίθεσης στον πρύτανη. Τα μέλη της ομάδας «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης»,  με κείμενο που ανέβασαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών χαρακτηρίζουν την αποτρόπαια πράξη διαπόμπευσης του πανεπιστημιακού, σαν ορθή και δίκαιη επιλογή, παραδεχόμενοι ότι στόχος τους ήταν ο εκφοβισμός, όχι μόνο του ιδίου αλλά και των ομοίων του.

Οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επικεντρωθεί σε 12 υπόπτους τους οποίους επιχειρούν να ταυτοποιήσουν μέσω ανάλυσης τηλεφωνικών κλήσεων και βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Παράλληλα περιμένουν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια από δείγματα DNA και αποτυπωμάτων που ανιχνεύτηκαν στον χώρο της επίθεσης και στα ρούχα του πρύτανη.

Νέα μέτρα στα Πανεπιστήμια

Στη θωράκιση των Πανεπιστημίων για να μην αποτελούν πλέον εστίες ανομίας και για να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες όπως αυτή της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχωρά η κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα μέτρα που συζητήθηκαν χθες σε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις και τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη είναι η σύσταση ειδικού σώματος αστυνόμευσης με βασικό ρόλο την τήρηση της τάξης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε άμεση συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα θεσπίζεται ηλεκτρονική κάρτα εισόδου για τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» εξετάζεται η οριστική αποβολή όσων φοιτητών βανδαλίζουν ή βιαιοπραγούν.

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να διακόψει όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος ως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2020