Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προς γενικό lockdown η Θεσσαλονίκη – Εικόνες συνωστισμού στην Πάτρα

02.11.2020 | 13:15

Η Θεσσαλονίκη σχοινοβατεί με γενικό lockdown, αφού τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται. Ο κλάδος της εστίασης - μπαρ, καφέ, εστιατόρια- από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει στις «κόκκινες» περιοχές με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους 300.000 εργαζόμενους που απασχολούνται. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κάποιες περιοχές ο κόσμος συνεχίζει να διασκεδάζει στα μπαρ ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η παρουσία του στη συμπρωτεύουσα και η επίσκεψή του στα νοσοκομεία της πόλης επιβεβαιώνει τα σενάρια για ολικό lockdown. Μετά την επίσκεψή του στα νοσοκομεία είπε ότι θα ζητήσει από το πρωθυπουργό περισσότερα μέτρα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν τραγική, καθώς έχουν πιεστεί με τα αυξημένα κρούσματα, με τα περισσότερα να βρίσκονται στα όριά τους σε ό,τι αφορά στις ανάγκες τους σε ΜΕΘ.

Στην Αττική, στον Άγιο Δημήτριο δεκάδες είναι σήμερα οι πολίτες που έχουν σπεύσει για να υποβληθούν σε τεστ. Από αύριο όλα αλλάζουν και στην Αττική, αφού κλείνει η εστίαση και θα λειτουργεί μόνο με delivery και take away. Τα νέα μέτρα προκαλούν μεγάλη αγωνία στους 300 χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση.

Στην Πάτρα προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού, όταν τα κρούσματα στην περιοχή έχουν τριπλασιαστεί. Μέσα στο σαββατοκύριακο σε δύο μπαρ της πόλης επικράτησε το αδιαχώρητο, ενώ στην Πάτρα βρέθηκαν το σαββατοκύριακο και πολλοί Αθηναίοι, προκειμένου να διασκεδάσουν.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/11/2020

Ελλάδα