Κόσμος

Κορωνοϊός-Βρετανία: Ανακοινώνει εθνικό lockdown σήμερα ο Τζόνσον

02.11.2020 | 13:36

Ο δεύτερος στη σειρά στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο, σχεδόν ταυτόχρονα με τον πατέρα του πρίγκηπα Κάρολο.

Ο Γουίλιαμ είχε δύσπνοια και μπήκε σε απομόνωση στο σπίτι της βασιλικής οικογένειας στο Νόρφολκ στη βορειοανατολική Αγγλία.

Επέλεξε όμως να μην ανακοινώσει την ασθένεια του στην κοινή γνώμη υπό τον φόβο ότι θα προκαλούσε μεγαλύτερο πανικό αφού την ίδια περίοδο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Σεντ Τόμας, επίσης με κορωνοϊό.

Σήμερα ο Τζόνσον πάντως πηγαίνει στη Βουλή για να ανακοινώσει το εθνικό lockdown που θα ισχύσει από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου τουλάχιστον.

Η Βρετανία έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων και οι θάνατοι από κορωνοϊο πλησιάζουν τις 47.000.

Σήμερα ο Τζόνσον θα πει στους βουλευτές ότι δεν είχε άλλη λύση αφού οι επιστήμονες τον προειδοποίησαν ότι οι θάνατοι από το δεύτερο κύμα θα ήταν υπερδιπλάσιοι αν δεν προχωρούσε σε καθολικό lockdown.

Από την Πέμπτη στην Αγγλία κλείνουν καταστήματα που δεν παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης εστιατόρια, παμπ κομμωτήρια.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά και οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για να ασκηθούν για να πάνε στη δουλειά τους εφόσον δεν μπορούν να εργαστούν μακριά από τον χώρο εργασίας τους ή για ιατρικούς λόγους.

80 Συντηρητικοί βουλευτές ίσως καταψηφίσουν το νέο κλείσιμο της χώρας ενώ έκανε την επανεμφάνιση του ακόμη και ο Νάιτζλ Φάραζ μετονομάζοντας το κόμμα του από Brexit Party σε κόμμα εναντίον του lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/11/2020

Κόσμος