Καιρός

Καιρός : «Ποδαρικό» με ηλιοφάνεια κάνει ο Νοέμβριος

02.11.2020 | 13:56

Με αρκετή συννεφιά, αλλά με απουσία ουσιαστικών βροχοπτώσεων θα περάσουν οι επόμενες μέρες.

Με αρκετή συννεφιά, αλλά με απουσία ουσιαστικών βροχοπτώσεων θα περάσουν οι επόμενες μέρες. Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα, ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας η ψύχρα είναι πλέον αισθητή.

Ας ξεκινήσουμε με την Τρίτη. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά , με την ορατότητα να είναι γενικά περιορισμένη. Η μέρα θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του για λίγο στις νοτιότερες περιοχές. Τοπικές βροχές προβλέπονται στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο μετά το μεσημέρι, ενώ περιορισμένες και σε τοπικό επίπεδο θα είναι οι βροχές στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα προσεγγίσει στα βόρεια τους 17-20 βαθμούς, 20-23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά , στους 20-23 όμως οι μέγιστες και στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Σε διάφορες διευθύνσεις στο βόρειο Αιγαίο 2-3 μποφόρ, βοριάδες στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, 4-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά βάση αραιές. Η θερμοκρασία από 12-21 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρκετή συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 10-19 βαθμούς και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ήλιος και τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σταθερά κατά μέσο όρο στους 20-23 βαθμούς. Οι βοριάδες θα πνέουν σε εντάσεις 4-6 μποφόρ και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν λίγο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη τοπικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά καθώς και στην Κρήτη περιμένουμε λίγα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα πνέουν τοπικά σε θυελλώδεις εντάσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι 8 μποφόρ. Κάτι που θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά μέσο όρο στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/11/2020

Καιρός