Κόσμος

Το MEGA στις ΗΠΑ: Οι τελευταίες πληροφορίες για τη μονομαχία Τραμπ-Μπάιντεν

02.11.2020 | 14:16

Λεπτό προς λεπτό θα μεταδώσει το MEGA -από την καρδιά των εξελίξεων- τις αμερικανικές εκλογές 2020 για την εκλογή του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζοντας την παράδοση της άμεσης κάλυψης των μεγάλων γεγονότων στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοέμβριου το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA στις 19:45 με τη Ράνια Τζίμα θα μεταδοθεί απευθείας από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.

Ρεπορτάζ από τα επιτελεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν θα μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Μούτσος καθώς και ο ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Πέτρος Κασφίκης.

Όπως μεταφέρει ο Γιάννης Μούτσος από την Ουάσιγκτον, ο Τζο Μπάϊντεν προηγείται με 7 μονάδες σε όλη την χώρα, όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κι αυτό, διότι, οι πρόεδροι εκλέγονται από τους εκλέκτορες. Πρόκειται για ένα σύστημα έμμεσης αντιπροσώπευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σημαντικής πολιτείας, η οποία είναι αμφιλεγόμενη, είναι αυτή της Φλόριντα, η οποία διαθέτει 29 εκλέκτορες.

Παράλληλα, έχει σημασία, ποιες κοινότητες θα ψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η μαύρη κοινότητα, απείχε στην πλειονότητά της.

Μέχρι στιγμής,, περί τα 95 εκατομμύρια πολιτών έχουν ψηφίσει, ενώ αναμένεται οι ψήφοι να φθάσουν τα 150 εκατομμύρια, κάτι που θα είναι από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πρόκειται για μια εκλογή που είναι αποδοχή ή απόρριψη του Ντόναλντ Τραμπ και όχι επιλογής του καλύτερου προέδρου.

Παράλληλα, ο φόβος για επεισόδια είναι διάχυτος, με πολλά μαγαζιά να κλείνουν, και τις δυνάμεις ασφαλείας, να είναι σε εγρήγορση.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/11/2020

Κόσμος