Ελλάδα

Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Επανέρχονται τα sms

02.11.2020 | 13:42

Από Τρίτη 3 Νοεμβρίου σε καθεστώς καθολικού lockdown μπαίνουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Καθολικό lockdown με απαγόρευση διανομαρχιακών μετακινήσεων, μετακινήσεις με sms και δραστικούς περιορισμούς στη λειτουργία του λιανεμπορίου αποφάσισε για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα, ακόμα και στο λιανεμπόριο, και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με SMS και θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν, ωστόσο, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και την εισήγηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια η κατάσταση σ’ αυτές τις περιοχές «επιβάλλει την ανάγκη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του ΕΣΥ» και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αποφάσισε το lockdown για τις περιφερειακές ενότητες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Μόλις ολοκληρώθηκε μια ομολογουμένως δύσκολη σύσκεψη. Θα στηρίξουμε τους γιατρούς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία μας. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία όλων. Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Θα εισηγηθώ νέα μέτρα στον πρωθυπουργό».

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/11/2020

Ελλάδα