Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ολοταχώς προς καθολικό lockdown για 15 ημέρες η Θεσσαλονίκη

02.11.2020 | 13:05

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που έχουν επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη καθώς πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να επιβάλλει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Ο Στέλιος Πέτσας αναμένεται να ανακοινώσει στις 13.30 και επίσημα την αυστηροποίηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

Στην ουσία έχουμε την πρώτη περιφέρεια που περνάει σε κατάσταση καθολικού lockdown και η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναβλήθηκε για μία ώρα προκειμένου να έχει στο μεταξύ πλήρη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια ο πρωθυπουργός και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλέον στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας και απαγόρευση εξόδου από το νομό.

Η κατάσταση τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες θα θυμίζει το lockdown που ζήσαμε την άνοιξη. Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους πιθανότατα στέλνοντας γραπτό μήνυμα και για συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως να πάνε στο σούπερ μάρκετ, να βγουν για άσκηση, να πάνε στο γιατρό ή στο φαρμακείο και να βγάλουν έξω το κατοικίδιό τους.

Ο ίδιος ο δήμαρχος το πρωί ζήτησε αυστηροποίηση των μέτρων και περιορισμό των μετακινήσεων μετά τις 8 ή 9 το βράδυ, αλλά φαίνεται πως η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα δηλαδή σε καθολικό τοπικό lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/11/2020

Ελλάδα