Ελλάδα

Κορωνοϊός: Φόβοι για λουκέτα και απολύσεις στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

02.11.2020 | 13:22 Eνσωμάτωση

Από το πρωί της Τρίτης κατεβάζουν ρολά εστιατόρια καφετέριες και μπαρ, με την αγωνία των ιδιοκτητών, αλλά και των εργαζομένων να χτυπάει κόκκινο.

Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο που θα κληθούν να επιβιώσουν υπό δύσκολες συνθήκες και με κρατικό επίδομα.

Σε νέα «δοκιμασία» μπαίνει από το πρωί της Τρίτης η εστίαση, με εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ να κατεβάζουν ρολά στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Το πλήγμα για τον κλάδο, το 8μηνο της πανδημίας ήταν βαρύτατο. Οι επιχειρηματίες μετά την επαναλειτουργία τους από το πρώτο lockdown βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σημαντική πτώση του τζίρου.

Ο Αντώνης Κονιάκος είναι ιδιοκτήτης πολυσύχναστου café bar στο κέντρο της Αθήνας. Για αυτόν, αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία.

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ξηρός από την πλευρά του πιστεύει πως τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετά.

Η ανησυχία για λουκέτα και απολύσεις εντείνεται… Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την επόμενη ημέρα.

Πολλοί κάνουν κάνουν λόγο ακόμη και για «τιμωρία» της εστίασης εξαιτίας όπως λένε, μιας μικρής μερίδας συναδέλφων τους που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2020