Ελλάδα

Θετικός στον κορωνοϊό Μητροπολίτης που συμμετείχε στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο

01.11.2020 | 20:08 Eνσωμάτωση

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από την ημέρα που έκαναν τον γύρω του διαδικτύου εικόνες συνωστισμού στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκης με δεκάδες ιερείς που δεν φορούσαν μάσκα και σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος που ήταν εκεί νόσησε από κορωνοϊό.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη – η οποία βράζει από τα κρούσματα κορωνοϊου – μετά από την αποκάλυψη ότι ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος έχει μολυνθεί από τον ιό και πλέον βρίσκεται σε καραντίνα.

‘Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα και αμέσως υπεβλήθη σε τεστ.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα – ανήμερα του Αγίου Δημητρίου – βρισκόταν στη γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχε μαζί με δεκάδες ιεράρχες ,οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλιστα δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Η δοξολογία τελέσθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πιστοί – ο ένας επάνω στον άλλον – και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Στην επίσημη ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη συστήνει μάλιστα στους πιστούς να φορούν παντού μάσκα. Ο ίδιος από άμβωνος δήλωνε για τη Θεία Κοινωνία.

Αλλαγές στον αριθμό των πιστών

Από την Τρίτη έρχονται νέα μέτρα όσον αφορά τον αριθμό των πιστών μέσα στους χώρους λατρείας …. ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Στόχος των νέων μέτρων είναι να τιθασεύσουν την πορεία της πανδημίας και θα τεθούν σε ισχύ απο τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2020