Ελλάδα

Κρήτη: Γονείς – αρνητές της μάσκας δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

28.10.2020 | 20:40

Επτά εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ακόμη κάποιοι γονείς στην Κρήτη οι οποίοι δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δηλώνοντας αρνητές της μάσκας.

Από τους 69 μαθητές που δεν έχουν πάει σχολείο ούτε για μία ώρα, οι 43 είναι στο Ηράκλειο, 35 νηπιαγωγείου και δημοτικού και 8 γυμνασίου- λυκείου.

Στα Χανιά, απέχουν από το σχολείο 13 παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 2 στη Δευτεροβάθμια. Στο Ρέθυμνο και το Λασίθι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε παιδιά Δημοτικού με μία και 10 περιπτώσεις αντίστοιχα.

Ήδη έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές στο νησί και σε πρώτη φάση θα υπάρξει παρέμβαση από κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι με εντολή της εισαγγελίας ανηλίκων θα μεταβούν στα σπίτια των αρνητών για να συζητήσουν με τους γονείς και τα παιδιά.

Μπορεί οι 69 μαθητές σε σύνολο 95.000 χιλιάδων που φοιτούν συνολικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Κρήτης να είναι ένας πολύ μικρός αριθμός αλλά σίγουρα όχι αμελητέος.

75 επιστολές στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς από αρνητές στο Ηράκλειο Κρήτης

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μόνο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του Ηρακλείου, είχαν φτάσει επιστολές από 75 γονείς που έλεγαν ότι δεν θα στείλουν στο σχολείο τα παιδιά τους, όσο είναι υποχρεωτικές οι μάσκες.

Μετά από παρέμβαση διευθυντών των σχολείων και εκπαιδευτικών, 40 από αυτά τα παιδιά γύρισαν στις αίθουσες.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/10/2020

Ελλάδα