Ελλάδα

Λιγοστεύουν οι κλίνες στις εντατικές – Στο «κόκκινο» η Αττική

27.10.2020 | 20:06

Γεμίζουν το ένα μετά το άλλο τα κρεβάτια στα νοσοκομεία με ασθενείς που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. Η έκρηξη στις εισαγωγές οδηγεί σε αύξηση και των ασθενών που εισέρχονται στην εντατική, ενώ η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί ντόμινο προβλημάτων στο σύστημα υγείας.

Οι εισαγωγές τις τελευταίες μέρες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στα μεγάλα νοσοκομεία τα κρεβάτια γεμίζουν με ταχείς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Θριάσιο όπου οι κλινική έχει γεμίσει και περιστατικά μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.

Στον ευαγγελισμό μόλις 15 κρεβάτια μένουν κενά, καθώς 75 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα της νόσου, ενώ πλήρεις είναι και οι κλινικές του Σωτηρία με 90 ασθενείς. Και στο Γεννηματάς όμως 23 από τα 31 κρεβάτια στην κλινική κορωνοιού είναι κατειλημμένα.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων αναγκάζονται να κλείνουν κλινικές και να τις μετατρέπουν σε covid καθώς αρκετοί πλέον από όσους εντοπίζονται θετικοί χρήζουν νοσηλείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Στην Καστοριά 12 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοιό. Η παθολογική έκλεισε για να δοθούν τα κρεβάτια αποκλειστικά για ασθενείς με συμπτώματα του ιου. Τα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης είναι στα όριά τους ενώ στο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων δόθηκαν επιπλέον 24 κρεβάτια για περιστατικά κορωνοϊού, καθώς τα Γιάννενα βάλλονται από την επέλαση του ιού.

Μέρα με την ημέρα λιγοστεύουν και τα κρεβάτια στις εντατικές. Η Αττική αντιμετωπίζει τηνν μεγαλύτερη πίεση, όμως πλέον μία μία καταλαμβάνονται και οι κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/10/2020

Ελλάδα