Ελλάδα

Μητσοτάκης: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στα επίπεδα 3 και 4

22.10.2020 | 20:04 Eνσωμάτωση

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Πέμπτης με μήνυμά του προς τους πολίτες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει φρένο στα κρούσματα του κορωνοϊού που αυξάνονται καθημερινά.

Η έκρηξη των τελευταίων ημερών στον αριθμό των κρουσμάτων έφερε νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Τα νέα μέτρα είναι:

• Μάσκα παντού
• Απαγόρευση κυκλοφοράς 00.30 – 05.00 στο πορτοκαλί επίπεδο
• Αυξημένες περιπολίες σε πλατείες και χώρους συγχρωτισμού

«Σαφάρι» ελέγχων και αυστηρότερα πρόστιμα

Το πρόβλημα εστιάζεται αυτήν την στιγμή στην εστίαση και στη διασκέδαση τις βραδινές ώρες, αλλά και σε εστίες που έχουν να κάνουν με γηροκομεία και πρόσφυγες.

Η στενότερη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση είναι το κλειδί για την εφαρμογή των μέτρων, κάτι που ο πρωθυπουργός τόνισε σε τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες, όπου άνοιξε παράθυρο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο και στις περιοχές που βρίσκονται σε τοπικό lockdown.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παίρνει μέτρα έγκαιρα με βάση τις προβλέψεις των ειδικών για τις επόμενες 7 και 14 ημέρες.

Το παρασκήνιο πίσω από τις αποφάσεις

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες συγκλίνουν στις αποφάσεις του πρωθυπουργού, αφού τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν εκτίναξη των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες αλλά και στους χώρους όπου συγχρωτίζονται, δηλαδή σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια.

Σε περίπτωση που και τα νέα μέτρα δε φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινο» συναγερμό αλλά και η διεύρυνση του νυχτερινού lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2020