Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα σύμβολο κατά του φασισμού που νίκησε την Χρυσή Αυγή

22.10.2020 | 20:39 Eνσωμάτωση

Η Μάγδα Φύσσα χρειάστηκε να ζήσει 7 χρόνια χωρίς τον Παύλο , άκουσε τους δολοφόνους του γιού της να την λοιδορούν , τους άκουσε να περιγράφουν κυνικά πως σκότωσαν το παιδί της και σήμερα 7 χρόνια μετά την δολοφονία του λιποθύμησε στο άκουσμα της απόφασης για να ξεσπάσει λίγα λεπτά αργότερα σε λυγμους και στην συνεχεια να παραδοθεί στην αγκαλιά των φίλων του Παύλου. Η απόφαση είναι δικαίωση αλλά δεν φέρνει πίσω τον Παύλο.

Με τα χέρια ανοιχτά σαν να θέλει να αγκαλιάσει τον κόσμο όλο. Δικαιωμένη. Η Μάγδα Φύσσα, περίμενε αυτή τη στιγμή περισσότερο από 5 χρόνια. Η γυναίκα σύμβολο που νίκησε το φασισμό δακρύζει.

Σφιχταγκαλιάζεται με τα παιδιά της, τους φίλους του Παύλου, που κάθε μέρα ήταν στο πλευρό της, μέσα ή έξω από τις δικαστικές αίθουσες. Η εγκληματική οργάνωση στη φυλακή. Το ίδιο και ο δολοφόνος του γιού της.

Οι φίλοι του Παύλου την ακολουθούν. Φωνάζουν συνεχώς το όνομά του.

Λίγο πριν αποχωρήσει η Μάγδα Φύσσα χαιρετάει όσους της συμπαραστάθηκαν. Ηταν ένας αγώνας που τελείωσε… πριν αρχίσει ο επόμενος, αυτός του Εφετείου. Σφίγγει τη γροθιά και δίνει το σύνθημα για το ραντεβού.

Αντεξε τις ύβρεις, τις απειλές, τον εμπαιγμό. Στο άκουσμα της απόφασης, η Μάγδα Φύσσα λύγισε. Ξέσπασε σε λυγμούς και κατέρρευσε στις αγκαλιές των δικηγόρων της και της οικογένειάς της μέσα στο δικαστήριο.

Η μάνα λυγίζει. Κλαίει με λυγμούς.

Η στάση της στη διάρκεια της πολύχρονης δίκης, ήταν ένας διαρκής αγώνας. Και δεν τον έδωσε μόνη.

Η Μάγδα Φύσσα γύρισε στο σπίτι. Με τον σύζυγό της και την κόρη της. Χωρίς τον Πάυλο αλλά με τους Χρυσαυγίτες στη Φυλακή…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2020