Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ περισσότεροι από 30 Χρυσαυγίτες – «Εξαφανισμένος» ο Χρήστος Παππάς

22.10.2020 | 20:31 Eνσωμάτωση

Το απόσπασμα της απόφασης που δεν δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα στα μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασε στη ΓΑΔΑ και η ΕΛ.ΑΣ έβαλε μπροστά το σχέδιο για τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών.

Με εξαίρεση τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενους από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και Ιωάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν για να συλλάβουν τους υπόλοιπους.

Επίσης, στη ΓΑΔΑ έχουν παρουσιαστεί ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Μπαρμπαρούσης, ο Πατέλης ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης. Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Συνολικά πάνω από 30 Χρυσαυγίτες βρίσκονται αυτή την στιγμή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και θα παραμείνουν εκεί το βράδυ καθώς αύριο όταν πλέον συλληφθούν όλοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο, όπου θα εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης κι από όπου θα βγει και το φυλακιστήριο.

Ρούχα στον Μιχαλολιάκο πήγε η Ελένη Ζαρούλια και η κόρη του Ουρανία, ενώ στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων.

«Εξαφανισμένος» ο Χρήστος Παππάς – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του

Η πρώτη εμπλοκή στο σχέδιο της αστυνομίας παρουσιάζεται από τον πρώην βουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά.

Ειδικότερα, δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, με τη διαδικασία αναζήτησής του εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. -προκειμένου να οδηγηθεί και αυτός αρχικά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και ακολούθως στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα οριστεί- να είναι σε εξέλιξη.

Το προκλητικό σόου της κόρης του Μιχαλολιάκου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να… δίνει ένα ακόμα προκλητικό σόου βρίζοντας χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, καλύπτοντας τα γεγονότα, ώστε να μπορέσει ο πατέρας της να φύγει από την… πίσω πόρτα.

Συλλήψεις χρυσαυγιτών μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σχετικά με τις αναστολές, η αστυνομική παρουσία έγινε πιο έντονη.

Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, όσοι ήταν εκεί, ανάλογα με την απόφαση του Εφετείου αντιμετώπισαν την άμεση σύλληψη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2020