Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Αμετανόητοι και προκλητικοί την ώρα της σύλληψης – Σε ποιες φυλακές οδηγούνται

22.10.2020 | 20:38 Eνσωμάτωση

Οι Χρυσαυγίτες τα προηγούμενα 24ωρα ικέτευαν το δικαστήριο για να αποφύγουν την φυλακή. Σήμερα, λίγο πριν περάσουν το κατώφλι των κελιών, έδειξαν και πάλι το πραγματικό τους πρόσωπο.

Από την πίσω πόρτα και αφού η Ουρανία Μιχαλολιάκου ήταν το δόλωμα προς τους δημοσιογράφους, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας με προορισμό τα κελιά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Λίγη ωρα νωρίτερα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, εμφανίστηκε στην είσοδο του σπιτιού του, συνοδευόμενος από υποστηρικτές του, για το τελευταίο του προκλητικό επικοινωνιακό σόου εκτός φυλακής.

Το αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας ήταν ο προορισμός και για άλλους τρεις Χρυσαυγίτες.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παραδόθηκε μόνος του, άνετος, σχεδόν χαμογελαστός, και, όπως υποστήριξε, πιο κοντά στον Θεό.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επίσης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας, στα κρυφά και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ήταν ο μόνος που βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα. Η σύλληψή του ήταν άμεση.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος που μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε δώσει σημεία ζωής, σχολίασε από το Facebook τη δικαστική απόφαση.

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ο Χρυσαυγίτες θα διανυκτερεύσουν απόψε στη ΓΑΔΑ και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές.

Δομοκός

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στον Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο ή Άμφισα.

Οι φυλακές τύπου Β στον Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δε θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους, ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό τους κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στον Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές Τρικάλων θα μεταφερθούν όσοι συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου της οργάνωσης και καταδικάστηκαν, ενώ σε Μαλανδρίνο θα οδηγηθούν και όσοι «περισσέψουν» από τον Δομοκό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2020