Ελλάδα

Χαλάνδρι: Ελεύθερος ο 14χρονος μετά από 4 ημέρες κράτησης

20.10.2020 | 09:26

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αναφορικά με την υπόθεση του 14χρονου που συνελήφθη και πέρασε 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ. Ο 14χρονος παρεπέμφθη εχτές στον ανακριτή, και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«Εμείς ενημερωθήκαμε από το σύλλογο γονέων ότι έγινε η σύλληψη του μαθητή, που συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο σύλλογος γονέων, το δημοτικό συμβούλιο, ώστε τη Δευτέρα που θα πέρναγε το παιδί από τον ανακριτή, έχοντας ήδη μείνει 4 ημέρες στη ΓΑΔΑ χωρίς κανένα λόγο, να υπάρχει παρουσία της τοπικής κοινωνίας που στέκεται δίπλα στους μαθητές», είπε ο κ. Λαπιέρης.

«Το παιδί συνελήφθη μετά την πορεία, βγαίνοντας από κατάστημα με φαγητό, έγιναν συλλήψεις με το σωρό. Μάζεψαν πολλά παιδιά, ένα από αυτό και το παλικάρι από το Χαλάνδρι. Δυστυχώς το παιδί ήταν ο μόνος που είχε κακούργημα, ενώ του είχαν κάνει ήδη δύο σωματικές έρευνες πριν την πορεία», συνέχισε ο ίδιος.

«Σύμφωνα με το παραπεμπτικό ένας αστυνομικός είδε κάποια στιγμή ένα βίντεο, και τον ταυτοποίησε στο βίντεο να πετάει εκρηκτικές ύλες. Το παιδί είχε υποστεί νωρίτερα δύο σωματικούς ελέγχους. Μετά τη σύλληψη τον αναγνώρισαν σε βίντεο, και μετά ήρθε η κατηγορία. Συνελήφθη χωρίς να υπάρχει κατηγορία, όπως και οι υπόλοιποι μαθητές εκείνη την ημέρα», εξήγησε ο κ. Λαπιέρης.

«Η περιγραφή είναι ότι έγιναν κάποια επεισόδια, όχι από τους συλληφθέντες. Στο συγκεκριμένο παιδί δεν βρέθηκε ενοχοποιητικό στοιχείο. Η αστυνομία μπορεί να πει ότι έκανε ένα λάθος. Το παιδί αφέθηκε ελεύθερο γιατί δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία που του απέδωσαν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης», σχολίασε σχετικά ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο παιδί είχαν κάνει δύο σωματικούς ελέγχους πριν κατέβει στην πορεία. Είναι προφανές ότι ο στόχος είναι να τρομοκρατήσουν τους μαθητές», κατέληξε ο κ. Λαπιέρης.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 20/10/2020

Ελλάδα