Κόσμος

Κορωνοϊός: Άδειοι δρόμοι στο Παρίσι μετά τις 9 το βράδυ

18.10.2020 | 20:18

Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρώπη, με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα το άλλο και τους αρνητές των μέτρων να συνεχίζουν να δίνουν την μάχη του παραλόγου. Έρημη πόλη το άλλοτε πολύβουο Παρίσι που μετά τις 9 το βράδυ κατεβάζει ρολά και δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη του φωτός που γνωρίζαμε έως τώρα.

Οι τελευταίοι πελάτες καφετέριας στο Παρίσι φεύγουν λίγο πριν τις 9 το βράδυ και οι σερβιτόροι σπεύδουν να μαζέψουν τα τραπέζια για να κλείσουν.

Οι δρόμοι, που νωρίτερα ήταν γεμάτοι από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες, αδειάζουν μετά την επιβολή απαγόρευσης βραδινής κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις με στόχο την συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Χθες στη Γαλλία καταγράφηκε νέο ρεκόρ με περισσότερα από 32.000 νέα κρούσματα.

Οι μόνοι που κυκλοφορούν μέχρι τις 6 το πρωί είναι οι αστυνομικοί που επιτηρούν την εφαρμογή του μέτρου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης φοβούνται για τις οικονομικές επιπτώσεις, μετά τις ήδη μεγάλες απώλειες που τους επέφερε την άνοιξη το λόκνταουν.

Περίπου 100 Παριζιάνοι βγήκαν στο δρόμο και διαμαρτυρήθηκαν αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μέλη της Antifa έκαναν πορεία αφού πρώτα έριξαν στους δρόμους κάδους σκουπιδιών σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν οδοφράγματα. Η διαδήλωση έληξε χωρίς επεισόδια.

Διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων έγινε και στο Λονδίνου την ώρα που οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωναν περισσότερα από 16.000 νέα κρούσματα.

Περίπου 500 οπαδοί θεωριών συνομωσίας για τον κορωνοϊό διαδήλωσαν στον κεντρικό δρόμο Oxford Street με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων.

«Θα γίνουμε σαν την κομμουνιστική Κίνα για ποιο λόγο; Ενώ ήμασταν ελεύθεροι για τόσο πολύ καιρό. Τι συμβαίνει; Κάτι πρέπει να υπάρχει πίσω από αυτό. Αλλά τι είναι, κανείς δεν ξέρει.»

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είναι ζήτημα χρόνο η επιβολή λόκνταουν στην Ουαλία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/10/2020

Κόσμος