Ελλάδα

Δυναμικές και δυνατές οι γυναίκες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού

18.10.2020 | 20:44

Προσωπικές ιστορίες στην εποχή του Covid-19. Εργαζόμενες, φοιτήτριες, γυναίκες, που δίνουν τη δική τους μάχη, μίλησαν στην κάμερα του MEGA για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν κάτω από τις νέες αντίξοες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία.

Η πραγματικότητα μετά τον κορωνοϊό απέχει αρκετά από τα όνειρά της, όμως δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για να φθάσει εκεί που επιθυμεί. Όλη την ημέρα αγωνίζεται για το μεροκάματο, σερβίροντας σε καφετέριες και πουλώντας λαχεία.

«Έχει μειωθεί ο μισθός», λέει Δήμητρα Δήμου, φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ και εργαζομένη.

Παράλληλα, προσπαθεί να είναι συνεπής και με τις σπουδές της που μόλις ξεκίνησαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες στην Αθήνα όπου μετακόμισε πρόσφατα από μια επαρχιακή πόλη.

Μητέρα ενός 5χρονου αγοριού που το μεγαλώνει μόνη της και εργαζόμενη, έχει καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις χωρίς να χάνει το χαμόγελό της. Ο κορωνοϊός είναι απλά άλλη μια δοκιμασία λέει η Ηλέκτρα Μποτοπούλου.

Ταξίδια και αγκαλιές. Όσα δηλώνουν πως έχουν στερηθεί περισσότερο εργαζόμενες, μητέρες, φοιτήτριες, γυναίκες που ζουν μόνες και το απολαμβάνουν. Ωστόσο, δεν ευνοούνται ιδιαίτερα υπό αυτές τις συνθήκες, οι νέες γνωριμίες.

Τα ιατρικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι γυναίκες είναι το ισχυρό φύλο στην αναμέτρηση του κορωνοϊού, όμως όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/10/2020

Ελλάδα