Κόσμος

Βέλγιο: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Κλείνουν καφέ και εστιατόρια για 4 εβδομάδες

18.10.2020 | 20:35

Διακόσιες δέκα τρεις χιλιάδες μολύνσεις & δέκα χιλιάδες τριακόσιοι ενενήντα δυο θάνατοι. Τα στοιχεία μέχρι χθες, αφορούν στο Βέλγιο των έντεκα εκατομμυρίων κατοίκων, το οποίο μπαίνει από αύριο σε καθεστώς μερικού lockdown.

Η τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανάγκασε τη βελγική κυβέρνηση να αποφασίσει νέο lockdown που θα διαρκέσει ένα μήνα και θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Τα νοσοκομεία του Βελγίου βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, με τον Βέλγο πρωθυπουργό να προειδοποιεί ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα. Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 10.000 ενώ 207 κατά μέσο όρο άτομα νοσηλεύονται καθημερινά.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί, καθώς επίσης και η πώληση αλκοόλ από τα περίπτερα μετά τις 20:00 το βράδυ.

Η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική όπου είναι εφικτό, ενώ οι συγκεντρώσεις στα σπίτια θα πρέπει να είναι το ανώτερο 4 άτομα, πάντα τα ίδια.

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα στην Κομισιόν έχουν ξεπεράσει τα 200.

Πάντως, οι Βέλγοι δεν πτοήθηκαν από τα νέα για νέο lockdown, αφού το σαββατοκύριακο οι εμπορικοί δρόμοι των Βρυξελλών ήταν γεμάτοι από κόσμο με τα μέτρα ασφαλείας να μην τηρούνται.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/10/2020

Κόσμος