Ελλάδα

Απίστευτη δήλωση Μητροπολίτη στην Κοζάνη εν μέσω lockdown

18.10.2020 | 19:58

Τη στιγμή που η Πολιτεία, όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και οι γιατροί που δίνουν μάχη στις εντατικές με τον κορωνοϊό απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις στους πολίτες να κρατούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες, ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος κάλεσε τους πολίτες να πηγαίνουν και να κοινωνούν από το ίδιο κουτάλι. Την στιγμή που τα έλεγε όλα αυτά οι πιστοί σε μία άλλη εκκλησία, στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, θρηνούσαν τον ιεροψάλτη του ναού που πέθανε από κορωνοϊό.

Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.

Την ώρα που η Κοζάνη μοιάζει με καζάνι που βράζει… Την ώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και έχουν θέσει την περιοχή σε ειδικό καθεστώς καραντίνας… ο Μητροπολίτης της περιοχής καλεί τους πολίτες και μάλιστα μαζί με τα παιδιά τους να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα συνεχίζει τονίζοντας πως όποιος αμφισβητεί το γεγονός αυτό να μην πλησιάζει την εκκλησία.

Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Την ίδια ώρα στον Άγιο Παντελεήμονα , ο ιεροψάλτης του ναού άφηνε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από κορονοϊό. Είχε είχε διαγνωστεί θετικός και μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν κατέληξε. Μια είδηση που τάραξε την τοπική κοινωνία.

Υπήρχαν όμως αρκετοί πιστοί σήμερα στη λειτουργία της Κυριακής οι οποίοι πήγαν στην εκκλησία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Χωρίς μάσκα και με τα παιδιά στην αγκαλιά

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν πολύ και όπως λένε έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους και προσπαθούν όσο μπορούν να τηρούν τα μέτρα.

Η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα μετά τα rapid test τα οποία πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ έγινε ακόμη πιο δύσκολη ύστερα από τα δεκάδες θετικά αποτελέσματα με τους πολίτες να ανησυχούν ακόμη περισσότερο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/10/2020

Ελλάδα