Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Πάρτι» συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας

17.10.2020 | 20:12

Είναι 1 τα ξημερώματα και εκατοντάδες άτομα συνωστίζονται έξω από μια εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, με ένα ποτό στο χέρι, συμπεριφέρονται σα να μην έχει ακούσει κανείς για την ταχύτατη μετάδοση του κορωνοϊού και το ρεκόρ κρουσμάτων που έχει ανακοινωθεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Οι αποκλειστικές εικόνες από την κάμερα του in.gr δυστυχώς είναι σχεδόν καθημερινές όπως αναφέρουν περίοικοι. Μόλις κλείνουν τα μαγαζιά το ραντεβού δίνεται στο ίδιο σημείο αλλά και σε άλλες πλατείες όπου ανενόχλητοι οι θαμώνες συνεχίζουν το γλέντι αδιαφορίας για την ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η αποδοχή της πραγματικότητας είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την κρίσιμη κατάσταση με τις λιγότερες απώλειες λένε νέοι άνθρωποι που όπως δείχνουν τα στοιχεία νοσούν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Φοιτητές με σπουδές εξ αποστάσεως, υπάλληλοι μακριά από τα γραφεία τους, μαθητές και σκληρά εργαζόμενοι επί ώρες με υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι περισσότεροι μετρούν μικρές ή μεγάλες θυσίες μακριά από πλατείες και μέρη με συνωστισμό.

Πάρτι ζωής με λίγες θυσίες αντί για ένα πάρτι κορωνοϊού με βαρύ τίμημα. Η σωστή απόφαση σώζει κυριολεκτικά ζωές.

Κάτοικοι στο Κολωνάκι αναφέρουν ότι έχει γίνει συνήθεια των νεαρών να μαζεύονται στην πλατεία με το ποτό τους, και χωρίς να κρατούν μάσκα, όταν κλείνουν τα μπαρ. Οι περιπολίες στην περιοχή αναμένεται να είναι συχνές, σύμφωνα με τους άνδρες της Αστυνομίας, ωστόσο οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει μέχρι τώρα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Ελλάδα