Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κλάμα, ποινή και.. πεϊνιρλί – Οι προσπάθειες των χρυσαυγιτών να μειωθεί ο χρόνος φυλάκισής τους

17.10.2020 | 20:35

Το άλλοτε πειθαρχημένο και συντεταγμένο επταμελές διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχει σκορπίσει και τώρα εκλιπαρεί για αναστολή εκτέλεσης των ποινών. Η μόνη πειθαρχία που δείχνουν είναι στο δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Με τα πεϊνιρλί, τα πρόβατα, τους ανήμπορους γονείς και τα γυναικόπαιδα που θα απομείνουν μόνα τους, κανένας χρυσαυγίτης της δεν θα κέρδιζε την επιείκεια των δικαστών για να δώσουν αναστολή στην εκτέλεση των ποινών προκειμένου να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο προσβλέποντας στις μικρότερες ποινές που επιβάλλονται σε τρίτο βαθμό.

Μετά το σόου στο Εφετείο ο Ευρωβουλευτής της οργάνωσης Γιάννης Λαγός με τα 13 χρόνια και 8 μήνες ποινής έγινε… λαγός και βρίσκεται ήδη στο Στρασβούργο, κρυμμένος πίσω από την ασυλία του για να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται εκτός φυλακής.

Για να γίνει η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού θα πρέπει να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο το ένταλμα από την ελληνική δικαιοσύνη έτσι ώστε η αρμόδια επιτροπή νομικών θεμάτων με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος να ζητήσει την άρση της ασυλίας του με μυστική ψηφοφορία.

Τη γραφειοκρατία των ευρωπαϊκών θεσμών όμως κάνει ανυπέρβλητη το αυστηρό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό καθώς θεωρείται αδύνατο αυτή τη στιγμή να διεξαχθεί ονομαστική μυστική ψηφοφορία και δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί μυστικότητα της ψήφου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά τη διαγραφή του μέσα σε μια νύχτα από τον Αλέξη Τσίπρα, ξαναχτυπά τους πρώην συντρόφους του μέσα από τα «Νέα Σαββατοκύριακο» και επιμένει ότι είχε προειδοποιήσει για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμονές εκλογών.

Οι συνταγματολόγοι πάντως εμφανίζονται διχασμένοι για το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» – δηλαδή του να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές – χρυσαυγίτες ακόμα και μέσα από τα κελιά της φυλακής.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Ελλάδα