Ελλάδα

Έβρος: Αυτός είναι ο φράχτης που θα θωρακίσει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία

17.10.2020 | 21:08

Στον Έβρο και τις Φέρες βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή, ο οποίος και θα θωρακίσει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός κατά την συνομιλία που είχε με τοπικούς φορείς τόνισε πως το έργο αυτό θα κάνει τους Εβρίτες να νιώσουν πιο ασφαλείς.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος υπηρετεί στον Έβρο και μάλιστα φωτογραφήθηκε με τις σειρές του γιου του το βράδυ της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη.

Το γεγονός πως ο γιος του πρωθυπουργού ζήτησε να υπηρετήσει όλη του την θητεία στον Έβρο σχολιάστηκε θετικά και από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο κατά την συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, ενώ επισκέφθηκε και την Σαμοθράκη, όπου οι κάτοικοι του δώρισαν μία μάσκα την οποία φόρεσε αμέσως.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Ελλάδα