Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πόσο κοντά είναι η Αττική στο lockdown

15.10.2020 | 20:58 Eνσωμάτωση

Ο ένας μετά τον άλλον οι ευρωπαίοι ηγέτες λαμβάνουν μέτρα κυρίες και κύριοι για να βάλουν φραγμό στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊου που σαρώνει την Ευρώπη. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι ξυπνά φόβους ΚΑΙ στην Αθήνα που βρίσκεται στον κλοιό της πανδημίας. Έτοιμος για κάθε μέτρο που θα του υποδείξουν οι ειδικοί, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πόσο κινδυνεύει η Αθήνα να γίνει Παρίσι; Να υπάρξει δηλαδή απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες;

Ένα ερώτημα που βασανίζει πια τους πολίτες της Αττικής η οποία μετρά καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα και νεκρούς.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχής της πρωτεύουσας αρκετοί κάτοικοι όπως ο Γιάννης Κουγιουμτζόγλου συμφωνούν με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες , ίσως και με ένα τοπικό λοκ νταουν όπως λένε.

«Εδώ στην περιοχή παρακαλάμε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να κλείσει η οικονομία προς όφελος της υγείας αλλά κάτι πρέπει να γίνει εφόσον υπάρχει νόμος πρέπει να τηρείται».

Όπως λέει διαπιστώνει καθημερινά ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας για την πανδημία στην περιοχή του.

«Άνθρωπος δικός μου 74 ετών πολύ σχολαστικός πρόσεχε πάρα πολύ και κόλλησε μέσα σε ΜΜΜ».

«Άμα συνεχίσουμε έτσι το ίδιο θα γίνει και εδώ αφού δεν προσέχουμε .. πριν δυο μέρες κατέβασα δυο κάτω δεν θέλανε να βάλουν μάσκα».

Η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ στην Αθήνα μπορεί να μπει στο τραπέζι προειδοποιούν οι επιστήμονες αφού η Αττική παρά τα μέτρα καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

«Δεν φοβάμαι ότι θα γίνει εδώ το 12 είναι οκ . Αρκεί βέβαια να κατορθώσουν να ελέγχουν τη νεολαία στις πλατείες .

Ανησυχούν πολίτες και καταστηματάρχες

Τα νέα από την Ευρώπη τρομάζουν και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που θεωρούν πως ένα ενδεχόμενο μοντέλο Παρισιού, θα είναι καταστροφικό για την οικονομία . Όπως τον 35χρονο Παναγιώτη Ρουμελιώτη που προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατήσει ανοιχτή την επιχείρηση του στην Καλλιθέα.

«Θα ήταν σχεδόν καταστροφικό γιατί εμείς δεν έχουμε την οικονομία της Γαλλίας ειδικά το κομμάτι της τροφοδοσίας που κινεί την οικονομία »

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Δέσποινα Λιάπη, ιδιοκτήτρια περιπτέρου στην οδό Θησέως .

«Βέβαια ήδη είναι καταστροφικό πως θα ανακάμψει η οικονομία τώρα πήγε να φτιάξει»

Απόλυτη καταστροφή της οικονομίας θεωρεί ένα νυχτερινό λοκ νταουν ο 55χρονος Νίκος Τζήκας που εργάζεται ως ντελίβερι με αμοιβή τριάμισι ευρώ την ώρα .

«Δίπλα είναι κλειστό , το ίδιο απέναντι.. και εμείς στο ίδιο σημείο θα φτάσουμε»

Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, υπογράμμισε πως εάν χρειαστεί θα προχωρήσει μόνο σε τοπικά lockdown

«Εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.»

Η Αττική παραμένει σε κόκκινο συναγερμό , με το κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα , τη Νίκαια και το Περιστέρι να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιδημιολόγων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2020