Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Άρση της ασυλίας και διεθνές ένταλμα σύλληψης τα επόμενα βήματα για τον Γ. Λαγό

15.10.2020 | 20:33 Eνσωμάτωση

Μπορεί ο Γιάννης Λαγός να τα έβαζε με τους αστυνομικούς έχοντας την κάλυψη των ταγμάτων εφόδου βεβαίως, ωστόσο μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έγινε... λαγός και προτίμησε την ασφάλεια των Βρυξελλών.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει μπει σε… αχαρτογράφητα νερά, όμως τα βήματα για την καθαίρεση του χρυσαυγίτη Λαγού έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Το πρώτο βήμα είναι να οριστικοποιηθούν οι ποινές προκειμένου η Ελληνική Πολιτεία να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών μεταβιβάζει τη σχετική δικογραφία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος και θα υποβάλλει στις Βρυξέλλες το φάκελο με τις ποινές αλλά και το αίτημα για άρση της ασυλίας του «σκληρού» της ναζιστικής συμμορίας.

Η επιτροπή νομικών θεμάτων εξετάζει το φάκελο και στη συνέχεια διαβιβάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο για την τελική απόφαση.

Τα ρατσιστικά σχόλια και ο μόνιμα εμπρηστικός λόγος του Λαγού είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο των Ευρωπαίων.

Ήδη δύο πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του Λαγού βρίσκονται σε εξέλιξη: μία για το σόου που έκανε μέσα στην Ευρωβουλή σκίζοντας την τουρκική σημαία και μια άλλη, όταν προέβη σε ρατσιστικά σχόλια κατά των μεταναστών της Μόριας. Αντιμετωπίζει κυρώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά και αναμένεται μείωση του μισθού του.

Αφού αρθεί η ασυλία του και παραμένει στις Βρυξέλλες η Ιντερπόλ θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και θα αναλάβει η Βελγική αστυνομία. Αν ο Λαγός επιστρέψει στην Αθήνα το λόγο πλέον θα έχει η ελληνική αστυνομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2020